Suggeriments

1. ARBREDA CEMENTERI

ARBREDA CEMENTERI

L’inici d’aquesta ruta urbana es presenta en l’arbreda ubicada al Cementiri Municipal de Gandia. Els seus 8.334 m2. alberguen un gran nombre d’espècies centenàries, algunes d’elles coneguts símbols funeraris com és el cas dels xiprers (Cupressus sempervirens). Les creences que daten del món greco-romà, relataven que el port que presenta aquest arbre, senyalant majestuosament el cel, així com el seu caràcter perennifoli, ajudava a les ànimes dels morts a elevar-se en eixa direcció. Els exemplars que hi ha al cementiri envolten els 14 m. d’alçada i amb diàmetres de soca de fins a 80 cm. Junt a aquestes espècies trobem d’altres típiques dels jardins del mediterrani, els plataners (Platanus x hispanica) amb la seua reconfortant ombra durant l’estiu, deixant pas al sol durant l’hivern per la pèrdua de les seues fulles. Les palmeres mexicanes (Washingtonia robusta), de fàcil reproducció i poc exigents en quant a la qualitat del sòl, les presents en l’arbreda arriben fins als 10,5m. són altes i fines, destacant sobre les altres espècies. Les xacarandes (Jacaranda mimosifolia) que aporten un color morat durant la tardor dotant de color l’entorn de l’arbreda i les conegudes palmeres canàries (Phoenix canariensis), espècie molt longeva que suporta molt bé els períodes de sequera.

Vore més fotos >>>
<<< Ocultar fotos
Cupressus sempervirens. Ciprés del mediterrani
Cupressus sempervirens. Ciprés del mediterrani
 
Foto aèria arbreda Cementeri
Foto aèria arbreda Cementeri
 
Foto panell explicatiu arbreda Cementeri Municipal
Foto panell explicatiu arbreda Cementeri Municipal
 
Platanus x hispanica. Platane
Platanus x hispanica. Platane
 
Whasingtonia robusta. Palmera mexicana
Whasingtonia robusta. Palmera mexicana
 

2. PI CANARI DE LA ROTONDA CTRA. VILALLONGA

Si seguim el recorregut de la ruta, trobarem de camí a l'arbreda del Col·legi Borja Jesuïtes, el majestuós pi canari (Pinus canariensis) ubicat a la rotonda de la carretera de Vilallonga. Un exemplar de considerables dimensions que forma part del catàleg per la singularitat del seu port. Presenta una altura de fins 23,5m. i un diàmetre de 80 cm. i amb un centenar d'anys.

La ruta es bifurca en aquest punt podent seguir dues direccions, podem dirigir-nos fins a l'arbreda del Col·legi Borja Jesuïtes passant abans pels 2 pins canaris del Parc Ausiàs March o dirigir-nos cap a l'arbreda del Col·legi Francesc de Borja.

Vore més fotos >>>
<<< Ocultar fotos
Pinus canariensis. Pi canar
Pinus canariensis. Pi canar
 

3. PINS CANARIS RECINTE FIRAL

Si seguim la primera direcció, arribarem fins a 2 pins canaris ubicats al recinte firal (Parc Ausiàs March), no són tan espectaculars com l'anterior, però les seues dimensions permeten diferenciar-los a certa distància. També amb un centenar d'anys, aquesta parella de pins presenta una alçada de 15-17 m. i una soca de 77-80 cm. de diàmetre.

 

Vore més fotos >>>
<<< Ocultar fotos
Pinus canariensis. Pi canari
Pinus canariensis. Pi canari
 
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva