Suggeriments

CENTRE D'INTERPRETACIÓ

El centre d'interpretació ambiental del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell està localitzat al punt quilomètric 9,7 de la Ctra. Gandia-Barx (CV-675) al municipi de Gandia.
 

Aquest edifici te la funció de divulgar i ajudar al visitant a interpretar aspectes ambientals del paratge. En concret, els orígens dels relleus, la influència de l'aigua com a modelant del paisatge, l'evolució que aquest ha presentat des de l'època del Paleolític fins l'actualitat, la flora i fauna que l'habita, la protecció front als incendis forestals i la conservació de la biodiversitat.

 

També s'apropa al visitant a conèixer els diferents espais naturals del municipi de Gandia i com no, la cova del Parpalló, un be d'Interés cultural que es troba ubicat al paratge natural municipal.
A través de diferents recursos didàctics, panells explicatius, audiovisuals, maquetes, vitrines amb fòssils, fruits forestals, rèpliques arqueològiques, etc., el visitant pot conèixer millor els valors ambientals, paisatgístics i culturals que alberga aquest espai natural protegit, i així entendre millor els principals elements que l'han fet mereixedor de la seva protecció.

 

Els visitants podran gaudir d'un espai on apropar-se a la natura i conèixer aquest ecosistema forestal. Els escolars a més a més, podran gaudir durant la seva visita de recorreguts pel medi natural, tallers didàctics relacionats amb els aspectes ambientals comentats en l'exposició i activitats diverses relacionades amb la natura.

Els adults podran realitzar diferents rutes pels senders que estan senyalitzats al paratge i observar allò que se'ls ha explicant al centre.
La visita al centre es realitza explicada mitjançant monitors ambientals que detallen tota la informació del contingut museístic del centre, adaptant-la als diferents nivells de coneixements que presenten els grups visitants, millorant així la qualitat de l'explicació i la interpretació dels conceptes que es volen transmertre.
 

 

Però no obstant això, els visitants poden gaudir de la visita si volen realitzar-la individualment.
 
HORARI D'OBERTURA
De dimecres a diumenge de 9.30 a 16.30
Visita gratuïta
 
ACTIVITATS PER ALS CENTRES ESCOLARS:
Tallers didàctics:
                - El camuflatge a la natura: 3er a 5é de Primària
                - Roques i minerals: 3er-6é Primària
                - Els relleus del reciclatge: 3er a 5é de Primària
                - Biodiversitat: els ecosistemes naturals de Gandia: 3er-6é Primària
                - La cadena tròfica: 1er-2on Primària
                - Com una gota d'aigua: 5é-6é Primària
                - Els impactes de l'home en el medi natural: 5é-6é Primària
                - Memory de fauna: 1er-2on Primària
                - El joc de les plantes: 3er-6é Primària
                - Les estacions a la vegetació del paratge: 3er-6é Primària
                - L'art paleolític: 1er-2on Primària
                - Els sons i petjades de la fauna: 3er-6é Primària
 
Rutes didàctiques:
Ruta general per la senda del Parpalló-Font del Garrofer
Ruta botànica
Ruta geomorfològica   
 
ACTIVITATS PER ASSOCIACIONS
Ruta general per la senda del Parpalló-Font del Garrofer
Ruta botànica
Ruta geomorfològica   
 
CAPS DE SETMANA
Horari visites guiades pel centre d'interpretació: 10.30-11.30-12.30-13.30-14.30-15.30
Ruta guiada per la senda del Parpalló-Font del Garrofer  inici a les 11.00

 

 

 

Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva