Gandia engegarà el portal de transparència i dades obertes

Gandia es configura com una ciutat digital oberta a la ciutadania, de la mà de Telefónica. Víctor Soler: "El Govern de Gandia prioritza la transparència i el Govern Obert como eixos vertebradors de la política municipal". José Manuel Plaza: "La comunicació bidireccional a través de la xarxa serà un nou element de participació ciutadana". Andrés Puig: "No ens limitem a complir amb la nova legislació en matèria de Transparencia, sinó entenem aquest projecte com una oportunitat per a avançar en la participació del ciutadà".

Data: 02/04/2015

1 d'abril de 2015.- Els representants d'ambdues corporacions han presentat aquest matí el projecte ‘Portal de Transparència i Open Data’, una web amb la qual el consistori acostarà als gandians tota la informació municipal d'interès. L'objectiu de la seua engegada és que el ciutadà conega millor la gestió pública local al mateix temps que s'incentiva la creació d'App’s i software que promoguen l'economia local.
 
Víctor Soler, Portaveu del Govern de Gandia i Andrés Puig, Regidor de Participació Ciutadana, han donat a conèixer els detalls de l'engegada del portal al costat de José Manuel Plaza, director d'Administracions Públicas de Telefònica en Comunitat Valenciana, Murcia i Balears. Durant la presentació, Soler ha fet balanç del treball realitzat fins al moment: “s'han impulsat diferents projectes que tenen com a element comú el foment de la transparència i la participació dels ciutadans en la vida pública i política de Gandia, i l'engegada d'aquesta web suposa l'últim pas d'un projecte integral de ciutat digital, basat en les premisses d'un Govern Obert”.
 
Per la seua banda, Plaza ha assenyalat que la solució de Telefònica per al desenvolupament d'aquest tipus de webs es basa en la Plataforma de Govern Obert, construïda amb components de programari lliure de reconegut prestigi. Segons ha explicat Plaza: “la transparència i les dades obertes són ona filosofia que persegueix que determinats tipus de dades estiguen disponibles de forma lliure per a tots, sense restriccions de drets d'autor o altres mecanismes de control i a més en formats que permeten la seua consulta i la seua reutilització per tercers”. El resultat de l'engegada d'aquest portal és que qualsevol emprenedor pot estudiar les dades oferides pel consistori per a explorar noves iniciatives de negoci locals a través del desenvolupament d'aplicacions o iniciatives web.
 
Aquest portal arreplegarà informació, entre unes altres, sobre càrrecs electes i personal del consistori, detalls de l'organització administrativa, llistat del patrimoni local i informació completa de normes i institucions municipals. Així mateix, segons ha afirmat Sotaler: “la comunicació serà bidireccional ja que en aquesta web s'habilitarà un àrea de participació en la qual els veïns puguen posar-se en contacte directe amb el consistori”. El ‘Portal de Transparència i Open Data’ també inclourà un altre tipus d'informació com la comptable i pressupostària a més de contractes, convenis i subvencions.
 
“Anem a fer de l'Ajuntament de Gandia una Administració de cristall, amb les butxaques de cristall; tot el que hi haja dins de té a veure” ha conclòs Soler.
 
Perú ltimo, el titular de Participació Ciutadana, Andrés Puig ha assenyalat: “Est és un govern que ha prioritzat la participació directa del ciutadà en els assumptes de rellevància per al municipi i amb aquesta innovadora eina, situem a Gandia a la vanguardia en polítiques participatives”.
 
SERVEIS MUNICIPALS INTERCONNECTATS
Aquest portal va a recopilar a més tota la informació que permetrà a serveis municipals com a transport, tràfic o accessibilitat, entre uns altres, donar a conèixer informació i dónatos relatius als mateixos perquè emprenedors locals puguen elaborar productes i serveis per a turistes i ciutadans.
 
En aquest sentit, l'ajuntament està ‘sensorizando’ el municipi amb l'objectiu d'incorporar tota aquesta informació en el portal. Actualització de l'estat dels serveis, llocs d'interès cultural de la ciutat, l'agenda d'oci, hotels, restaurants i comerços ja estan a dia de hui a la disposició del ciutadà.
 
Gandia, amb l'engegada d'aquest portal de transparència, suma un projecte més al seu objectiu de posicionar al municipi gandià al capdavant de les Smart City valencianes.

                                   
Gandia recupera la Fira del Llibre

Data: 16/11/2017

· Des de demà i fins al 24 de novembre les llibreries de la ciutat exposaran les últimes novetats · Els usuaris de la biblioteca que realitzen algun préstec durant aquests dies tindran un descompte de 2 ¿ a l'hora d'adquirir els llibres
El pla estival de reciclatge d'Ecovidrio s'incrementa un 11% el reciclatge de vidre respecte a l'any passat

Data: 08/11/2017

· Gandia ha reciclat 468 tones de vidre durant l'estiu un 11% més que el 2016 · Ecovidrio lliura el guardó 'Iglú Verd' que reconeix el compromís dels ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre · A escala nacional, la campanya ha ...
Resultats del concurs de cartells del "Dia Internacional contra la violència de gènere"

Data: 08/11/2017

Gandia acull aquest diumenge la IV edició de la Cursa contra el Càncer

Data: 16/10/2017

· Los organizadores esperan alcanzar los 3.000 participantes · La recaudación íntegra de la prueba irá destinada a financiar cinco becas de investigación y el psicólogo oncológico del Hospital Francesc de Borja · El precio de la inscripción es de 8 ¿ ...
El Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana assegura no tindre informació "sobre l'existència de màfies a Gandia"

Data: 13/09/2017

· Diana Morant afirma que la ciutat és segura gràcies a la col·laboració de Policia Nacional, Local i Guàrdia Civil i nega rotundament que hi haja augmentat la delinqüència, els punts de droga i les xarxes de prostitució · El màxim responsable dels ...
Kentucky ja té Centre Social

Data: 21/07/2017

Trasmediterránea amplia la seua aposta per Gandia i també connectarà amb Formentera

Data: 16/06/2017

· El ferri d'alta velocitat connectarà durant el cap de setmana amb l'illa a més de la connexió diària amb Eivissa · Diana Morant: "Un cop més, estem d'enhorabona. Aquesta és una nova aposta empresarial, que demostra que la nostra ciutat genera seg ...
En marxa el projecte Incorpora't

Data: 31/05/2017

30 persones (18 dones i 12 homes) participen en aquesta iniciativa destinada al desenvolupament d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral mitjançant l'orientació, assessorament, formació i acompanyament entre les persones i el mercat laboral.
S'estan mostrant 1 - 8 de 3.711 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 464
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva