Gandia posa en marxa un estudi pioner sobre l'obesitat infantil

· 3.000 alumnes de 6 a 9 anys participaran en la investigació que pretén realitzar una foto fixa de la situació dels menors i aportar solucions per evitar problemes de salut en el futur

Data: 14/09/2017

 La regidora de delegada de Salut Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha comparegut aquest matí en roda de premsa juntament amb Jesús Herráiz i Isabel García  per a presentar l'estudi de sobrepés i obesitat que es durà a terme a la nostra ciutat amb alumnes de primer a quart de primària.


Un estudi pioner on participaran prop de 3.000 alumnes i 14 centres escolars de la ciutat. La investigació pretén recollir informació precisa de la situació dels xiquets i xiquetes de 6 a 9 anys dels centres escolars de la nostra ciutat per establir pautes saludables de nutrició i educació física.

"Aquesta legislatura hem impulsat diversos projectes relacionats amb el benestar i la salut de les persones, després d'haver-nos incorporat a la Xarxa de Ciutats Saludables de la FEMP, a més d'estar adherits a l'Estratègia de promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut" va declarar Liduvina Gil que va afegir que "els hàbits s'aprenen des de la infantesa i per això estem fent incidència en aquest públic. Les dades de sobrepés infantil són cada vegada més grans i creiem que aquest estudi encaixa perfectament per facilitar aquest canvi de tendència".

Gil va voler agrair la col·laboració de la Farmàcia del Passeig i en particular als seus titulars, Jesús Herráiz i Isabel García, que coordinaran el grup de persones encarregades de realitzar l'estudi amb la col·laboració de l'Institut Tirant lo Blanc.

Jesús Herráiz ha explicat el funcionament del programa. En un primer moment es realitzarà un estudi del pes, alçada, índex de massa corporal, etc., a més de completar un qüestionari sobre hàbits alimentaris i activitat física que realitzen. "Es tracta d'un estudi pioner a la Comunitat pel volum de la mostra que realitzarem. A partir d'ací, els familiars podran conéixer la situació dels seus fills i se'ls aportaran unes pautes de comportament per a evitar problemes de salut futurs".
"L'OMS afirma que tindrem 70 milions de xiquets obesos en el món i el problema d'un menor obés és que es convertirà en un adult amb sobrepés amb les conseqüències per a la salut que això comporta, com ara diabetis, cardiopaties, trastorns osteomusculars, a més de la relació que existeix amb el càncer".

Finalment, Isabel García, encarregada d'aquest projecte, ha explicat que "pretenem aconseguir estadístiques per comparar-les amb la resta de comunitats autònomes o a nivell europeu. Intentarem donar les pautes perquè les coses es facen bé. Vull agrair la col·laboració del Departament de Polítiques Saludables, hem aconseguit que participen tots els centres".

                                   
El Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana assegura no tindre informació "sobre l'existència de màfies a Gandia"

Data: 13/09/2017

· Diana Morant afirma que la ciutat és segura gràcies a la col·laboració de Policia Nacional, Local i Guàrdia Civil i nega rotundament que hi haja augmentat la delinqüència, els punts de droga i les xarxes de prostitució · El màxim responsable dels ...
Kentucky ja té Centre Social

Data: 21/07/2017

Trasmediterránea amplia la seua aposta per Gandia i també connectarà amb Formentera

Data: 16/06/2017

· El ferri d'alta velocitat connectarà durant el cap de setmana amb l'illa a més de la connexió diària amb Eivissa · Diana Morant: "Un cop més, estem d'enhorabona. Aquesta és una nova aposta empresarial, que demostra que la nostra ciutat genera seg ...
En marxa el projecte Incorpora't

Data: 31/05/2017

30 persones (18 dones i 12 homes) participen en aquesta iniciativa destinada al desenvolupament d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral mitjançant l'orientació, assessorament, formació i acompanyament entre les persones i el mercat laboral.
L'Ajuntament edita el primer plànol de la Ciutat de Gandia (1878)

Data: 31/05/2017

L'autor és Antonio Vicente Vidal y Lloret, dedicat al seu amic i assessor municipal, Rafael Garcia. Tot i que és el primer plànol general de la ciutat i el projecte del seu eixample, no és l'oficial (amb l'eixample aprovat), del qual no es té cap co ...
Primer #iCampLaSafor17

Data: 30/05/2017

L'Urbalab Gandia acollirà del 10 al 14 de juliol un campament digital en el que podran participar joves de tota la comarca interessats en millorar el seu currículum i desenvolupar competències professionals i habilitats digitals tan necessàries en el ...
Inaugurat el passeig per als vianants del dic nord del port de Gandia

Data: 29/05/2017

L'obra s'emmarca dins del conveni de col·laboració subscrit entre la APV i l'ajuntament de Gandia
Gandia inicia les obres de millora de la passarel·la de fusta del final de la platja amb una ajuda de 125.000 euros

Data: 26/05/2017

Diana Morant: "Volem que turistes i ciutadans tinguen en compte que el govern vetla pel medi ambient i per la sostenibilitat"
S'estan mostrant 1 - 8 de 3.707 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 464
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva