2.400 persones gaudeixen de les activitats proposades per la XIVEGa durant l'estiu

L'afluència ha estat molt alta a les activitats de la Xarxa d'Infraestructures Verdes de Gandia: centres d'interpretació, #PlatjaNatura, trenet turístic a la Marjal, visites al Castell de Bairén, l'Auir, tallers didàctics... El 61% dels visitants és públic familiar. I un 53% procedeix de fora del territori valencià. L'Agenda XIVEGa continuarà amb una programació trimestral durant tot l'any, que inclourà activitats didàctiques familiars els caps de setmana. Noves visites al Castell de Bairén, l'Auir... Està prevista també una campanya escolar per tal de fer arribar el nostre patrimoni natural a les aules. Xavi Ródenas, regidor de Gestió Responsable del Territori: "Les bones dades ens encoratgen a continuar apostant per un model turístic que vam encetar la present legislatura i que inclou la natura com a un producte potent, tot i les nostres limitacions econòmiques heretades. A pesar d'això, continuem dinamitzant, millorant, comunicant i professionalitzant el producte XIVEGa". Els centres d'interpretació del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell. Gandia i Aula Natura Marjal de Gandia estaran oberts els caps de setmana de 10 a 14 hores i es poden concertar visites altres dies. La Cova de Parpalló es pot visitar els caps de setmana a les 11 hores amb reserva prèvia.

Data: 10/10/2017

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, i la coordinadora de la Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia (XIVEGa), Maria José Martí, han fet aquest matí una valoració de la campanya estival XIVEGa i del Programa d’Ecoturisme #PlatjaNatura 2017.
Així, durant els mesos d’estiu, els espais naturals de la XIVEGa han registrat un total de 2.400 visites. Respecte a l’edat dels visitants, es pot comprovar que el públic familiar és el més nombrós amb una representació del 61%. D’altra banda, els adults obtenen un 26%, seguits pels visitants de la tercera edat i els joves amb un 9% i 4%, respectivament.
Pel que fa a la procedència, més de la meitat (un 53%) correspon a les visites procedents de l’Estat espanyol. Els residents a Gandia, obtenen un 21%, un 6% de la comarca i el 13% d’altres llocs del territori valencià. Els visitants procedents de l’estranger representen el 6%.

D’altra banda, les activitats didàctiques programades durant l’estiu, relacionades amb el patrimoni cultural i natural, organitzades tant al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell i al Centre d’Interpretació de la Marjal, han estat tot un èxit. Normalment s’han organitzat els dissabtes de matí al llarg dels mesos de juliol i agost.
Destaca la gran acollida dels tallers relacionats amb la prehistòria com el taller de l’adorn i l’art prehistòric, en els quals els participants, després de visitar la Cova del Parpalló, experimentaven les formes de vida dels nostres avantpassats prehistòrics, a través de rèpliques i material didàctic.
A més a més, enguany com a novetat dintre de les activitats de la XIVEGa es van organitzar dues visites al Castell de Bairén, les quals van tindre molt bona resposta, fins i tot van superar les previsions.
També, dins el programa de visites, es va organitzar una ruta guiada a la Platja de l’Auir i un taller per conéixer-hi la flora i fauna de l’entorn.

#PlatjaNatura III

Si ens centrem ja en la tercera edició del Programa d’Ecoturisme #PlatjaNatura, podem afirmar que és un programa consolidat gràcies a la gran participació de totes les excursions programades des de juliol al 12 de setembre.
“En aquest sentit, es confirma que el medi ambient es presenta com una eina per diversificar l’oferta turística de Gandia i encaminar-se cap a un model turístic més enllà del tradicional 'sol i platja'”, destaca Ródenas. L’essència del programa és la de donar l’oportunitat als turistes que visiten Gandia de conéixer espais naturals protegits amb gran valor ecològic i cultural: el Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell (on també es visita la Cova del Parpalló, un dels jaciments prehistòrics més importants del Paleolític Superior) i l’espai natural de la Marjal de Gandia. Així mateix, el programa va incorporar també la visita guiada al Castell de Bairén. Les excursions incloïen el trasllat des de la façana marítima, tenint com a punt d’eixida les dues oficines d’informació turística de la Platja de Gandia (Far 1 i Far 2). El preu era de 4,00 € (2,00 € reduït) en el que s’incloïa: transport amb autobús d’anada i tornada des del passeig Marítim de la Platja de Gandia, guia acompanyant, visita guiada i tastet de productes ecològics (hortalisses i fruites) de llauradors de la zona.
El total de visites ascendeix a 484, de les quals el 58% correspon a les excursions realitzades al CI Parpalló-Borrell i el 42% restant a les excursions al CI Marjal de Gandia i al parc dels Ullals. Així mateix, l’excursió al Castell de Bairén va tindre una participació de 17 persones.
Respecte a l’edat de les visites totals realitzades, destaca principalment l’assistència de famílies (48%). Els adults tenen una representació del 31% i els de la tercera edat d'un 21%. Pel que fa a la procedència total de les visites, les de l’Estat espanyol obtenen una major representació amb un percentatge del 69%, seguides pels procedents de Gandia (17%), el País Valencià (10%) i estrangers un 4%.

Així mateix, des de finals de juny fins al 15 de setembre, els visitants podien accedir a la Marjal en horari de matí mitjançant el servei del “Gandia Tren Turístic”. Aquesta oferta ha estat bastant positiva i ha obtingut un total de 816 participants. D’aquesta manera, el Centre de la Marjal i les visites guiades als Ullals es podien realitzar durant tota la setmana en horari de matí i el dijous i el cap de setmana a la vesprada.

Respecte a les accions promocionals, la XIVEGa va incorporar MUPI (moble urbà per a la presentació d'informació) per la façana marítima, l'edició de la revista Auir i la inclusió a la XEC (Xarxa d’Espais Culturals de Gandia). La instal•lació de la caseta informativa de la Xarxa en el passeig de les Germanies amb motiu de la Fira i Festes, va permetre que més de 1.500 persones coneixeren els espais naturals i la resta de membres de la Xarxa (Palau Ducal, Museu Faller, Teatre del Raval i MAGa).

“Les bones dades ens encoratgen a continuar apostant per un model turístic que vam encetar la present legislatura i que inclou la natura com a un producte potent, tot i les nostres limitacions econòmiques heretades. A pesar d’això continuem dinamitzant, millorant, comunicant i professionalitzant el producte XIVEGa. En aquest sentit, vull felicitar a Ideari, empresa contractista responsable de la gestió de la XIVEGa”.

L’Agenda XIVEGa continuarà amb una programació trimestral durant tot l’any, que inclourà activitats didàctiques familiars els caps de setmana. Noves visites al Castell de Bairén, l’Auir... Està previst també una campanya escolar per tal de fer arribar el nostre patrimoni natural a les aules.


 

                                   
Gandia acull aquest diumenge la IV edició de la Cursa contra el Càncer

Data: 16/10/2017

· Los organizadores esperan alcanzar los 3.000 participantes · La recaudación íntegra de la prueba irá destinada a financiar cinco becas de investigación y el psicólogo oncológico del Hospital Francesc de Borja · El precio de la inscripción es de 8 ¿ ...
El Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana assegura no tindre informació "sobre l'existència de màfies a Gandia"

Data: 13/09/2017

· Diana Morant afirma que la ciutat és segura gràcies a la col·laboració de Policia Nacional, Local i Guàrdia Civil i nega rotundament que hi haja augmentat la delinqüència, els punts de droga i les xarxes de prostitució · El màxim responsable dels ...
Kentucky ja té Centre Social

Data: 21/07/2017

Trasmediterránea amplia la seua aposta per Gandia i també connectarà amb Formentera

Data: 16/06/2017

· El ferri d'alta velocitat connectarà durant el cap de setmana amb l'illa a més de la connexió diària amb Eivissa · Diana Morant: "Un cop més, estem d'enhorabona. Aquesta és una nova aposta empresarial, que demostra que la nostra ciutat genera seg ...
En marxa el projecte Incorpora't

Data: 31/05/2017

30 persones (18 dones i 12 homes) participen en aquesta iniciativa destinada al desenvolupament d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral mitjançant l'orientació, assessorament, formació i acompanyament entre les persones i el mercat laboral.
L'Ajuntament edita el primer plànol de la Ciutat de Gandia (1878)

Data: 31/05/2017

L'autor és Antonio Vicente Vidal y Lloret, dedicat al seu amic i assessor municipal, Rafael Garcia. Tot i que és el primer plànol general de la ciutat i el projecte del seu eixample, no és l'oficial (amb l'eixample aprovat), del qual no es té cap co ...
Primer #iCampLaSafor17

Data: 30/05/2017

L'Urbalab Gandia acollirà del 10 al 14 de juliol un campament digital en el que podran participar joves de tota la comarca interessats en millorar el seu currículum i desenvolupar competències professionals i habilitats digitals tan necessàries en el ...
Inaugurat el passeig per als vianants del dic nord del port de Gandia

Data: 29/05/2017

L'obra s'emmarca dins del conveni de col·laboració subscrit entre la APV i l'ajuntament de Gandia
S'estan mostrant 1 - 8 de 3.708 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 464
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva