Gandia recupera la subvenció d'un milió d'euros per a vivenda pública que va perdre per culpa de l'anterior govern de la Generalitat

· Un informe del Consell Jurídic Consultiu constata la "falta d'interés" de l'Administració Autonòmica del PP, que no va tramitar el conveni dels habitatges del carrer Músic Úbeda · Directora General d'Habitatge, Rebeca Torró: "No deixem tirades a les persones i pagarem allò que ens corresponga" · Alcaldessa de Gandia, Diana Morant: "És la segona subvenció en matèria de vivenda, després de Simancas, que per desídia del PP no rep la ciutat"

Data: 14/07/2017

 Gandia ha recuperat una subvenció de més d’un milió d’euros que va perdre per culpa de l’anterior govern del PP de la Generalitat Valenciana. Concretament, l’ajuda estava dedicada a la promoció de 25 vivendes públiques en règim de lloguer per a joves, que va impulsar l’empresa pública l’any 2011 al carrer Músic Úbeda. L’Ajuntament, de fet comptava amb eixos diners per a construir les vivendes. Les cases es van edificar i es van entregar, però els diners mai van arribar, la qual cosa va endeutar més a l’Ajuntament.


Fa dues setmanes, el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana donava la raó a l’Ajuntament respecte a un contenciós en el qual estava en joc esta subvenció econòmica. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha explicat que el document d’este organisme és “molt dur” respecte al comportament que va tindre l’anterior govern del PP de la Generalitat contra la ciutat de Gandia. Entre altres arguments, afirma que la subvenció de més d’un milió d’euros va arribar a perdre’s, “per falta dinterés de la mateixa Generalitat” i constata que l’anterior govern del Consell no va tramitar el conveni de vivendes de Gandia.

Morant ha anunciat la recuperació de la subvenció en companyia de la Directora General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, qui ha explicat la cronologia dels fets i ha lamentat que l’actual Conselleria ha de fer front als “innumerables” perjudicis causats per la “mala gestió” del PP d’anteriors governs valencians.

En l’any 2007, la Corporació Municipal liderada per José Manuel Orengo, va sol·licitar a la Conselleria el cofinançament per a realitzar una promoció pública de 25 vivendes dins del Pla Estatal entre el Ministeri i la Generalitat.
Posteriorment, la Conselleria va aprovar la concessió d’una bestreta del 30%. I en 2008, la Directora General va autoritzar a l’empresa pública a convocar el concurs públic per adjudicar les vivendes.
En 2011, la Conselleria presidida per Isabel Bonig va remetre al Ministeri la proposta perquè es cofinançaren les vivendes. El Ministeri va remetre a la Conselleria el novembre de 2011 l’esborrany d’acord perquè la Conselleria li donara tramitació i poder signar-lo.
La sorpresa, segons va indicar Rebeca Torró, va estar que l’acord remés mai es va subscrivir. Per tant, esta actuació urbanística “es va quedar fora de poder finançar-se”. 

L’actual Directora General d’Habitatge ha afegit que en altres ciutats valencianes sí es va tramitar, “però a Gandia, Bonig no ho va fer”. Per tot això, l’Ajuntament va remetre escrits a la Conselleria manifestant que sí hi havia complit i li demanava cobrar el milió d’euros perquè, a més a més, tampoc havia percebut la bestreta.
L’Ajuntament va iniciar l’expedient de responsabilitat patrimonial per tal de cobrar l’ajuda, per a la qual cosa era necessari l’informe del Consell Jurídic Consultiu, que acaba de donar la raó a l’Administració Local. Per tant, la Conselleria ha de fer el pagament.

Rebeca Torró ha deixat clar que l’actual Conselleria “no deixa tirades a les persones” i que es pagarà tot allò que corresponga pagar.
Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia ha assenyalat que els diners es destinaran a tapar el forat de l’empresa pública i ha remarcat que és la segona subvenció que, per 
desídia del govern de la Generalitat, es perd en matèria de vivenda. Primer va ser per l’actuació de Simancas, i després per la promoció de Músic Úbeda. 

Ha estat necessari un canvi de govern a la Generalitat i a Gandia perquè les demandes desta corporació es facen realitat. És de justícia que la ciutat rebera una subvenció perquè les coses es van fer de forma correcta. Amb això, estem ajudant a solucionar un greu problema econòmic que arrosseguem i es demostra que el govern de la Generalitat compleix la seua paraula i està escoltant les necessitats de la nostra ciutat”, ha finalitzat Morant.

                                   
Gandia recupera la Fira del Llibre

Data: 16/11/2017

· Des de demà i fins al 24 de novembre les llibreries de la ciutat exposaran les últimes novetats · Els usuaris de la biblioteca que realitzen algun préstec durant aquests dies tindran un descompte de 2 ¿ a l'hora d'adquirir els llibres
El pla estival de reciclatge d'Ecovidrio s'incrementa un 11% el reciclatge de vidre respecte a l'any passat

Data: 08/11/2017

· Gandia ha reciclat 468 tones de vidre durant l'estiu un 11% més que el 2016 · Ecovidrio lliura el guardó 'Iglú Verd' que reconeix el compromís dels ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre · A escala nacional, la campanya ha ...
Resultats del concurs de cartells del "Dia Internacional contra la violència de gènere"

Data: 08/11/2017

Gandia acull aquest diumenge la IV edició de la Cursa contra el Càncer

Data: 16/10/2017

· Los organizadores esperan alcanzar los 3.000 participantes · La recaudación íntegra de la prueba irá destinada a financiar cinco becas de investigación y el psicólogo oncológico del Hospital Francesc de Borja · El precio de la inscripción es de 8 ¿ ...
El Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana assegura no tindre informació "sobre l'existència de màfies a Gandia"

Data: 13/09/2017

· Diana Morant afirma que la ciutat és segura gràcies a la col·laboració de Policia Nacional, Local i Guàrdia Civil i nega rotundament que hi haja augmentat la delinqüència, els punts de droga i les xarxes de prostitució · El màxim responsable dels ...
Kentucky ja té Centre Social

Data: 21/07/2017

Trasmediterránea amplia la seua aposta per Gandia i també connectarà amb Formentera

Data: 16/06/2017

· El ferri d'alta velocitat connectarà durant el cap de setmana amb l'illa a més de la connexió diària amb Eivissa · Diana Morant: "Un cop més, estem d'enhorabona. Aquesta és una nova aposta empresarial, que demostra que la nostra ciutat genera seg ...
En marxa el projecte Incorpora't

Data: 31/05/2017

30 persones (18 dones i 12 homes) participen en aquesta iniciativa destinada al desenvolupament d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral mitjançant l'orientació, assessorament, formació i acompanyament entre les persones i el mercat laboral.
S'estan mostrant 1 - 8 de 3.711 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 464
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva