El turisme intel·ligent s'obri pas a Gandia

· La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l'Institut Valencià de l'Edificació instal·len cinc dispositius a la platja per conéixer l'afluència de persones · Diana Morant: "Anem a tindre dades reals d'ocupació durant un any sencer per primera vegada en la història, la qual cosa ens permetrà millorar en la presa de decisions"

Data: 13/07/2017

Gandia fa un pas de gegant en l’àmbit del turisme intel·ligent i reforça la seua aposta pel turisme de qualitat.  La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), instal·laràn la setmana que ve cinc antenes al llarg del Passeig Marítim Neptú que permetran conéixer amb certesa l’afluència de persones a la platja de Gandia.

Este innovador mecanisme, consistent en la detecció dels telèfons mòbils, estarà actiu durant un any. Possibilitarà tindre dades reals sobre ocupació per a, posteriorment, prendre mesures encertades en la gestió turística, tant per part de l’Ajuntament com de les empreses, que també podran comptar amb esta informació per millorar els seus serveis.

La Doctora Arquitecta de l’Institut Valencià de l’Edificació i coordinadora del projecte Alter Eco, Leticia Ortega, va anunciar la posada en marxa d’esta ferramenta tecnològica en el desdejuni de treball que l’IVE va programar ahir a l’hotel Bayren dins de les trobades del projecte d’innovació europeu Alter Eco.
L’experta ha assenyalat que este mecanisme intel·ligent serà un aliat perquè Gandia puga ampliar el seu potencial turístic i millorar en esta línia de treball.

El projecte Alter Eco finança actuacions d’investigació a Gandia, València, Màlaga, Venècia, Dubrovnik, Rodas i Gènova, per millorar l’equilibri entre  l’atracció turística, com a font econòmica de creixement, i la conservació del model clàssic de la ciutat mediterrània com exemple de sostenibilitat. A Gandia, els objectius són millorar la qualitat de l’oferta per a fer-la més sostenible i accessible, potenciant i promovent la seua identitat com a destinació Mediterrània; i promoure un distintiu de qualitat orientat als apartaments turístics.

A la reunió de dimecres van assistir l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la Catedràtica de Comercialització i Investigació de Mercats en la Universitat de València (UV), Amparo Cervera; la professora de màrqueting en la UV, Walesska Schlesinger; tècnics de Turisme; i representants del sector turístic de Gandia i de la Safor, com ara el Museu Faller, el Palau Ducal, els hostalers, els hotelers, les agències de viatge, les de lloguer d’apartaments, empresaris, i la Federació de Veïns.

L’alcaldessa de Gandia ha manifestat que el projecte europeu suposa per a la Ciutat Ducal una oportunitat, per tant, “hem dagrair que hagen pensat en Gandia”. Tant la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, l’IVE i l’Agència Valenciana de Turisme “han considerat que la nostra ciutat, com a destí turístic madur vacacional, pot superar lestacionalitat a través de la intel·ligència turística”.

Estos dispositius, segons Morant, per primera vegada en la història de la ciutat, acabaran amb les especulacions sobre quanta gent hi ha a la platja, per a conéixer la pura realitat. “Anem a tindre dades reals docupació durant un any sencer, i per tant, la presa de decisions també serà intel·ligent. Podrem explorar millor quines oportunitats té Gandia per a superar el problema principal com a destinació turística, que és que en estiu tenim una ocupació que, de tant en tant, desborda les possibilitats de la ciutat. El repte seria repartir eixa ocupació al llarg de lany per a obtindre una millor rendibilitat econòmica”.
Morant ha afegit: “Seguim en el camí de fer de Gandia un turisme més sostenible i innovador”.


El projecte Alter Eco

Alter Eco és un Projecte Europeu liderat per la Conselleria de Vivenda a través de l’IVE i cofinançat pel programa ‘Interreg MED’ amb un pressupost global de més de 2 milions d’euros. L’objectiu és reforçar el desenvolupament local sostenible del turisme promovent la Identitat Mediterrània en un moment en què el Mediterrani es troba amenaçat pel desenvolupament associat al turisme de masses, a través de la implementació d'estratègies turístiques alternatives en 6 pilots co-dissenyats i implementats per actors públics i privats.

El consorci del projecte es compon de 10 organitzacions interdisciplinàries que representen a 6 països de la Unió Europea: Institut Valencià de l'Edificació;
Ajuntament de Màlaga; Aristotle University of Thessaloniki (Grècia); Municipality of Genoa (Itàlia); Ca' Foscari University of Venice (Itàlia); City of Dubrovnik (Croàcia); Larnaca-Famagusta District Development Agency (Xipre); 
South Aegean Region (Grècia); The European City of Culture, Tourism and Development (França); i Observatory on Tourism in the European Islands (Itàlia)
A més, compten amb 16 col·laboradors de 7 països que formen part de la xarxa del projecte.

                                   
El Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana assegura no tindre informació "sobre l'existència de màfies a Gandia"

Data: 13/09/2017

· Diana Morant afirma que la ciutat és segura gràcies a la col·laboració de Policia Nacional, Local i Guàrdia Civil i nega rotundament que hi haja augmentat la delinqüència, els punts de droga i les xarxes de prostitució · El màxim responsable dels ...
Kentucky ja té Centre Social

Data: 21/07/2017

Trasmediterránea amplia la seua aposta per Gandia i també connectarà amb Formentera

Data: 16/06/2017

· El ferri d'alta velocitat connectarà durant el cap de setmana amb l'illa a més de la connexió diària amb Eivissa · Diana Morant: "Un cop més, estem d'enhorabona. Aquesta és una nova aposta empresarial, que demostra que la nostra ciutat genera seg ...
En marxa el projecte Incorpora't

Data: 31/05/2017

30 persones (18 dones i 12 homes) participen en aquesta iniciativa destinada al desenvolupament d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral mitjançant l'orientació, assessorament, formació i acompanyament entre les persones i el mercat laboral.
L'Ajuntament edita el primer plànol de la Ciutat de Gandia (1878)

Data: 31/05/2017

L'autor és Antonio Vicente Vidal y Lloret, dedicat al seu amic i assessor municipal, Rafael Garcia. Tot i que és el primer plànol general de la ciutat i el projecte del seu eixample, no és l'oficial (amb l'eixample aprovat), del qual no es té cap co ...
Primer #iCampLaSafor17

Data: 30/05/2017

L'Urbalab Gandia acollirà del 10 al 14 de juliol un campament digital en el que podran participar joves de tota la comarca interessats en millorar el seu currículum i desenvolupar competències professionals i habilitats digitals tan necessàries en el ...
Inaugurat el passeig per als vianants del dic nord del port de Gandia

Data: 29/05/2017

L'obra s'emmarca dins del conveni de col·laboració subscrit entre la APV i l'ajuntament de Gandia
Gandia inicia les obres de millora de la passarel·la de fusta del final de la platja amb una ajuda de 125.000 euros

Data: 26/05/2017

Diana Morant: "Volem que turistes i ciutadans tinguen en compte que el govern vetla pel medi ambient i per la sostenibilitat"
S'estan mostrant 1 - 8 de 3.707 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 464
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva