El govern de Gandia presenta el Portal de Transparència

Es publicaran de les dades de tots els càrrecs de confiança: qui són, què fan, mèrits professionals i personals. També seran públiques aquestes dades però dels regidors del consistori a més de les seues declaracions d'Hisenda i de patrimoni.

Data: 25/11/2015

 L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant i el regidor Delegat d'Administració, Modernització i Govern Obert, han presentat aquest matí el portal de transparència que ha estat posat en funcionament hui mateix dins de la web de l'Ajuntament de Gandia.


Es tracta d'una eina que va més enllà del que marca la llei i que complementa les mesures ja posades en marxa com la publicació de totes les factures que paga l’ajuntament, els pagaments realitzats durante la Fira i Festes o l'agenda de l'alcaldessa de la ciutat.

En concret, s'ha anunciat la publicació de les dades de tots els càrrecs de confiança: qui són, què fan, mèrits professionals i personals.
També seran públiques aquestes dades però dels regidors del consistori a més de les seves declaracions d'Hisenda i de patrimoni.

"No volem posar límits a la nostra transparència, volem anar més enllà. Les coses han canviat i nosaltres continuarem complint un dels preceptes bàsics del pacte de govern” va declarar Diana Morant qui afegia que "ja ens hagués agradat tenir l'accés a tota aquesta informació. Segurament, no tindríem sorpreses d'impagaments com les que cada dia arriben a l'ajuntament, ni casos com la Púnica haurien arribat a la nostra ciutat".

Per la seua banda, Jose Manuel Prieto ha explicat que l'Ajuntament no s'ha conformat amb els preceptes mínims que marca la Llei de publicitat activa. El regidor ha volgut destacar que l'eina, anomenada Portal de Transparència i dades obertes ha estat desenvolupada conjuntament pels tècnics municipals i Telefónica.

El portal compta amb diversos apartats. El primer d'ells es denomina Catàleg de dades que conté estadístiques que proporcionades per diferents organismes i departaments municipals: població de Gandia, béns culturals, piràmide poblacional, evolució de l'atur o estudis municipals. Totes aquestes dades poden ser descarregades i reutilitzades pels ciutadans.

La segona part del portal se centra en la Transparència pròpiament dita on es fa una distinció entre els anomenats indicadors propis i els que valora la ITA, aquells que són objecte d'auditories i que són obligatoris. Pel que fa als indicadors propis, l'apartat contempla l'agenda institucional de l'alcaldessa, els currículums, retribucions i informació dels càrrecs de confiança, les factures pagades a proveïdors i la relació de despeses de la Fira i Festes 2015. Aquest apartat comptarà d'ací a poc temps amb totes les dades dels regidors. Prieto ha destacat "que això és un primer pas, a partir d'ara la informació anirà creixent i serà cada vegada més àmplia. Ací també estarà el codi de bon govern que actualment estem redactant”.

La tercera secció s'anomena Quadres de Comandaments i en ella es pot obtenir informació de manera gràfica i simple. "No n'hi ha prou amb publicar la informació, cal que siga accessible i visual perquè tots la puguem entendre" va afirmar l'edil.
Finalment, el quart apartat es denomina Participa on els ciutadans podran presentar els seus suggeriments i comunicar al govern les millores que es puguen realitzar.

"Aquest portal és un portal provisional perquè estem treballant en un definitiu que estarà llest el pròxim any que s'emmarca dins d'un ambiciós projecte de modernització de l'administració i la imatge 2.0 que l'Ajuntament presenta a la ciutadania" va finalitzar Prieto.

                                   
El Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana assegura no tindre informació "sobre l'existència de màfies a Gandia"

Data: 13/09/2017

· Diana Morant afirma que la ciutat és segura gràcies a la col·laboració de Policia Nacional, Local i Guàrdia Civil i nega rotundament que hi haja augmentat la delinqüència, els punts de droga i les xarxes de prostitució · El màxim responsable dels ...
Kentucky ja té Centre Social

Data: 21/07/2017

Trasmediterránea amplia la seua aposta per Gandia i també connectarà amb Formentera

Data: 16/06/2017

· El ferri d'alta velocitat connectarà durant el cap de setmana amb l'illa a més de la connexió diària amb Eivissa · Diana Morant: "Un cop més, estem d'enhorabona. Aquesta és una nova aposta empresarial, que demostra que la nostra ciutat genera seg ...
En marxa el projecte Incorpora't

Data: 31/05/2017

30 persones (18 dones i 12 homes) participen en aquesta iniciativa destinada al desenvolupament d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral mitjançant l'orientació, assessorament, formació i acompanyament entre les persones i el mercat laboral.
L'Ajuntament edita el primer plànol de la Ciutat de Gandia (1878)

Data: 31/05/2017

L'autor és Antonio Vicente Vidal y Lloret, dedicat al seu amic i assessor municipal, Rafael Garcia. Tot i que és el primer plànol general de la ciutat i el projecte del seu eixample, no és l'oficial (amb l'eixample aprovat), del qual no es té cap co ...
Primer #iCampLaSafor17

Data: 30/05/2017

L'Urbalab Gandia acollirà del 10 al 14 de juliol un campament digital en el que podran participar joves de tota la comarca interessats en millorar el seu currículum i desenvolupar competències professionals i habilitats digitals tan necessàries en el ...
Inaugurat el passeig per als vianants del dic nord del port de Gandia

Data: 29/05/2017

L'obra s'emmarca dins del conveni de col·laboració subscrit entre la APV i l'ajuntament de Gandia
Gandia inicia les obres de millora de la passarel·la de fusta del final de la platja amb una ajuda de 125.000 euros

Data: 26/05/2017

Diana Morant: "Volem que turistes i ciutadans tinguen en compte que el govern vetla pel medi ambient i per la sostenibilitat"
S'estan mostrant 1 - 8 de 3.707 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 464
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva