Gandia impulsa un pla de millora turístic per a ser més competitiva i sostenible

· Els experts Iñaki Gaztelumendi i Antoni Nicolau el·laboren un estudi que proposa identificar elements singulars i diferenciats de la ciutat, com la Cova del Parpalló o el patrimoni cultural, per a fer-la més atractiva com a destí · Diana Morant: "Ara tenim un model madur que cada vegada és menys rendible"

Data: 19/05/2017

 El govern de Gandia treballa de valent en un nou model turístic que tinga en compte a més del sol i la platja altres elements del territori, com la Cova del Parpalló, els Borja, el patrimoni cultural i natural o la gastronomia, que permetan una oferta més singular i diferenciada per a ser més competitius en el mercat.


L’alcaldessa i responsable de la gestió turística de la ciutat, Diana Morant, des del primer moment ha apostat per un turisme familiar, de qualitat, esportiu i cultural. Conscient de la necessitat de replantejar-se el futur del principal motor econòmic de la ciutat per adaptar-se als nous temps, ha encarregat als consultors especialitzats en estratègia del sector turístic, Iñaki Gaztelumendi i Antoni Nicolau, un Pla de Millora Turístic amb l’objectiu de millorar l’experiència turística en Gandia. Este document compta amb el suport de l’Ajuntament, el sector hostaler de la ciutat i l’Agència Valenciana de Turisme.

Gaztelumendi ha explicat que en l’actualitat el mercat turístic es troba en una situació d’incertesa. L’activitat turística està experimentant un gran creixement. Dins d’uns anys més de 2.000 milions de persones es mouran en l’àmbit mundial per motius turístics. En este context, segons l’expert, el públic cada vegada més, demanda experiències singulars, relacionades amb el territori i la identitat local i cultural, vol restaurants que oferisquen productes autòctons. El turista recerca destins que són sensibles a la sostenibilitat.
A l’hora de competir en el mercat internacional és molt interessant tindre atributs que permetan diferenciar-te dels altres, ha assenyalat. 

Per això, Gaztelumendi considera que ara és un bon moment per a pensar com impulsar de forma gradual un nou model turístic per a la ciutat. “Hem de tindre en compte no sols la fantàstica platja o el clima, que fan que Gandia siga un destí líder de primer nivell, sinó també pretenem identificar quins elements més singulars i diferenciats es poden incorporar”.

Per la seua banda, Antoni Nicolau ha assenyalat que sempre s’ha de tindre en compte als habitants de la ciutat en qualsevol planificació turística i que el nou model sempre ha d’anar de la mà del sector turístic.
Este Pla serà positiu per a la ciutat perquè, segons Gaztelumendi, li permetrà associar al seu destí un conjunt d’atributs que en este moment no són identificats, com ara la Cova del Parpalló o els Ullals. 
A més a més, permet tindre estratègies de fidelització, és a dir, que la gent no substituesca el seu destí perquè no hi troba atributs de diferenciació que li conviden a repetir visita.

L’alcaldessa ha comentat que es tracta d’anar treballant perquè el turisme de Gandia siga en els pròxims 15 anys diferent al d’ara. “Ara tenim un model madur que cada vegada és menys rendible. Per això Gandia es veu obligada a repensar el seu model, perquè el que hi ha ara, a curt termini funcionarà, però a mitjà i llarg termini no, perquè serà poc rendible i poc sostenible, no sols des del punt de vista del destí turístic sinó també per als ciutadans”.

La reflexió que hi està fent Gandia també s’està realitzant en l’àmbit mundial. Gandia està tractant d’ubicar-se en este context nou i ara és un moment adient per a construir un nou model. Un model que es recolze en el sol i la platja, però que camine cap a un model més sostenible i responsable i que incorpore atributs que el facen més singular i atractiu per a este nou públic que està creixent en l’àmbit mundial.
Els consultors gastronòmics van acudir dimecres a la presentació del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia i Gastronomia.

                                   
El Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana assegura no tindre informació "sobre l'existència de màfies a Gandia"

Data: 13/09/2017

· Diana Morant afirma que la ciutat és segura gràcies a la col·laboració de Policia Nacional, Local i Guàrdia Civil i nega rotundament que hi haja augmentat la delinqüència, els punts de droga i les xarxes de prostitució · El màxim responsable dels ...
Kentucky ja té Centre Social

Data: 21/07/2017

Trasmediterránea amplia la seua aposta per Gandia i també connectarà amb Formentera

Data: 16/06/2017

· El ferri d'alta velocitat connectarà durant el cap de setmana amb l'illa a més de la connexió diària amb Eivissa · Diana Morant: "Un cop més, estem d'enhorabona. Aquesta és una nova aposta empresarial, que demostra que la nostra ciutat genera seg ...
En marxa el projecte Incorpora't

Data: 31/05/2017

30 persones (18 dones i 12 homes) participen en aquesta iniciativa destinada al desenvolupament d'itineraris integrats d'inserció sociolaboral mitjançant l'orientació, assessorament, formació i acompanyament entre les persones i el mercat laboral.
L'Ajuntament edita el primer plànol de la Ciutat de Gandia (1878)

Data: 31/05/2017

L'autor és Antonio Vicente Vidal y Lloret, dedicat al seu amic i assessor municipal, Rafael Garcia. Tot i que és el primer plànol general de la ciutat i el projecte del seu eixample, no és l'oficial (amb l'eixample aprovat), del qual no es té cap co ...
Primer #iCampLaSafor17

Data: 30/05/2017

L'Urbalab Gandia acollirà del 10 al 14 de juliol un campament digital en el que podran participar joves de tota la comarca interessats en millorar el seu currículum i desenvolupar competències professionals i habilitats digitals tan necessàries en el ...
Inaugurat el passeig per als vianants del dic nord del port de Gandia

Data: 29/05/2017

L'obra s'emmarca dins del conveni de col·laboració subscrit entre la APV i l'ajuntament de Gandia
Gandia inicia les obres de millora de la passarel·la de fusta del final de la platja amb una ajuda de 125.000 euros

Data: 26/05/2017

Diana Morant: "Volem que turistes i ciutadans tinguen en compte que el govern vetla pel medi ambient i per la sostenibilitat"
S'estan mostrant 1 - 8 de 3.707 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 464
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva