Gandia impulsa un pla de millora turístic per a ser més competitiva i sostenible

· Els experts Iñaki Gaztelumendi i Antoni Nicolau el·laboren un estudi que proposa identificar elements singulars i diferenciats de la ciutat, com la Cova del Parpalló o el patrimoni cultural, per a fer-la més atractiva com a destí · Diana Morant: "Ara tenim un model madur que cada vegada és menys rendible"

Data: 19/05/2017

 El govern de Gandia treballa de valent en un nou model turístic que tinga en compte a més del sol i la platja altres elements del territori, com la Cova del Parpalló, els Borja, el patrimoni cultural i natural o la gastronomia, que permetan una oferta més singular i diferenciada per a ser més competitius en el mercat.


L’alcaldessa i responsable de la gestió turística de la ciutat, Diana Morant, des del primer moment ha apostat per un turisme familiar, de qualitat, esportiu i cultural. Conscient de la necessitat de replantejar-se el futur del principal motor econòmic de la ciutat per adaptar-se als nous temps, ha encarregat als consultors especialitzats en estratègia del sector turístic, Iñaki Gaztelumendi i Antoni Nicolau, un Pla de Millora Turístic amb l’objectiu de millorar l’experiència turística en Gandia. Este document compta amb el suport de l’Ajuntament, el sector hostaler de la ciutat i l’Agència Valenciana de Turisme.

Gaztelumendi ha explicat que en l’actualitat el mercat turístic es troba en una situació d’incertesa. L’activitat turística està experimentant un gran creixement. Dins d’uns anys més de 2.000 milions de persones es mouran en l’àmbit mundial per motius turístics. En este context, segons l’expert, el públic cada vegada més, demanda experiències singulars, relacionades amb el territori i la identitat local i cultural, vol restaurants que oferisquen productes autòctons. El turista recerca destins que són sensibles a la sostenibilitat.
A l’hora de competir en el mercat internacional és molt interessant tindre atributs que permetan diferenciar-te dels altres, ha assenyalat. 

Per això, Gaztelumendi considera que ara és un bon moment per a pensar com impulsar de forma gradual un nou model turístic per a la ciutat. “Hem de tindre en compte no sols la fantàstica platja o el clima, que fan que Gandia siga un destí líder de primer nivell, sinó també pretenem identificar quins elements més singulars i diferenciats es poden incorporar”.

Per la seua banda, Antoni Nicolau ha assenyalat que sempre s’ha de tindre en compte als habitants de la ciutat en qualsevol planificació turística i que el nou model sempre ha d’anar de la mà del sector turístic.
Este Pla serà positiu per a la ciutat perquè, segons Gaztelumendi, li permetrà associar al seu destí un conjunt d’atributs que en este moment no són identificats, com ara la Cova del Parpalló o els Ullals. 
A més a més, permet tindre estratègies de fidelització, és a dir, que la gent no substituesca el seu destí perquè no hi troba atributs de diferenciació que li conviden a repetir visita.

L’alcaldessa ha comentat que es tracta d’anar treballant perquè el turisme de Gandia siga en els pròxims 15 anys diferent al d’ara. “Ara tenim un model madur que cada vegada és menys rendible. Per això Gandia es veu obligada a repensar el seu model, perquè el que hi ha ara, a curt termini funcionarà, però a mitjà i llarg termini no, perquè serà poc rendible i poc sostenible, no sols des del punt de vista del destí turístic sinó també per als ciutadans”.

La reflexió que hi està fent Gandia també s’està realitzant en l’àmbit mundial. Gandia està tractant d’ubicar-se en este context nou i ara és un moment adient per a construir un nou model. Un model que es recolze en el sol i la platja, però que camine cap a un model més sostenible i responsable i que incorpore atributs que el facen més singular i atractiu per a este nou públic que està creixent en l’àmbit mundial.
Els consultors gastronòmics van acudir dimecres a la presentació del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia i Gastronomia.

                                   
Gandia
Anul·lació de convocatòria per a demà 11 de maig

Data: 10/05/2017

Exercici per a la selecció de 14 places d'agents de la Policia Local
L'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia presenta el "Tast i maridatge de vins 2017"

Data: 28/04/2017

Tindrà lloc tots els dijous de maig, a les 20 h, a Foment AIC, dins els actes del 43 Concurs Internacional Fideuà de Gandia i Gastronomia: 4 de maig, tast de Voravins-Bodegas Mustiguillo amb maridatge de Pastisseria Salva. 11 de maig, tast de Bodeg ...
Valencià per la igualtat: 10 recomanacions per a usar un llenguatge igualitari

Data: 18/04/2017

Des de l'Agència municipal AVIVA de Promoció del Valencià i del Departament d'Igualtat i Polítiques Inclusives, s'ha presentat la campanya, que té, com a objectiu, prendre consciència de les discriminacions que es produeixen en el llenguatge i modifi ...
Una vegada més, Gandia mostra el seu suport al Poble Sahrauí

Data: 07/04/2017

Al Ple de l'Ajuntament de Gandia es va llegir una Declaració Institucional, consensuada per tots els grups polítics amb representació municipal, sobre l'exigència al Regne del Marroc del respecte als drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occ ...
Nou producte cultural, gastronòmic i comercial per a dinamitzar Gandia els dissabtes: "Destapa't Tardeo"

Data: 05/04/2017

Els departaments de Cultura i Comerç, conjuntament amb l'Associació d'Hostalers de Centre Històric-Raval-Prado, creen una nova ruta els dissabtes que s'inicia a les 12 hores al Jardí de la Marquesa amb la "Dinaora" o vermut-concert en directe. "Combo ...
Gandia estarà connectada per primera vegada amb les illes Balears

Data: 30/03/2017

· Després de mesos de negociacions, el primer ferri Gandia-Eivissa partirà el pròxim 12 d'abril · Diana Morant: "No estem venent fum, anunciem realitats. La primera aposta seràn els ferris durant Setmana Santa però a aquestes dates li seguiran els f ...
Gandia torna a adherir-se a l'Hora del Planeta

Data: 24/03/2017

L'Ajuntament apagarà demà dissabte, de 20.30 a 21.30 h, la il¿luminació de l'edifici consistorial, la Casa de la Marquesa, l'Escola Pia i anima la ciutadania a sumar-s'hi des de casa. L'Hora del Planeta és una crida mundial impulsada per l'organitza ...
Es neteja l'última platja afectada pel temporal

Data: 22/03/2017

S'estan mostrant 1 - 8 de 3.687 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 461
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva