Manifest contra la LGTBIfòbia

Hui dimecres, 17 de maig, la ciutat de Gandia ha commemorat el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb la lectura d'un manifest, a càrrec del periodista de ComunitatGay.com, Daniel Ardid i Noe, de la Fundación Daniela. Tot seguit, s'hi ha guardat un minut de silenci per la memòria de totes les víctimes de la LGTBIfòbia, entre elles el gandià Javier Abil. També, coindicint amb l'any Trans, hi ha hagut un record per a les persones que pateixen la transfòbia, simplement per no renunciar a la seua sexualitat sentida.

Data: 17/05/2017

MANIFEST DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA

Hui, 17 de maig, recordem que en 1990 l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.
Un pas important en la lluita per la igualtat real entre totes les persones, però cal seguir avançant perquè la LGTBIfòbia encara continua vigent.
Assetjament escolar i discriminació cap a les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals; camps de concentració per a homes gais o bisexuals en Txetxènia; agressions físiques a persones pel fet de ser lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, transgènere o intersexuals; països que sancionen l’homosexualitat i la transsexualitat amb penes privatives de llibertat i, fins i tot, amb la mort; i en els col•legis, el bullying LGTBIfòbic és el principal motiu dels alumnes per a plantejar-se el suicidi.
Volem que totes i tots, ciutadania, ajuntaments, sindicats, entitats socials, formacions polítiques, mostren públicament el seu rebuig cap a la violació dels Drets Humans que segueixen patint les persones LGTBI.
Des de Gandia, ens volem sumar a eixe rebuig amb el compromís polític i social contra la discriminació i la seua conseqüència: els delictes d’odi. Cal desenvolupar mesures pedagògiques per a previndre eixes agressions físiques i verbals, perseguir a aquells que agredeixen i protegir a les víctimes.
Des de Gandia, ens sumem a la exigència que, el mateix que en 1990 es va despatologitzar la homosexualitat, d’una vegada per totes la Organització Mundial de la Salut despatologitze la transsexualitat.
Enguany, en el Dia contra la LGTBIfòbia, demanem que s’aprove la Llei de Igualtat LGTBI que fa unes dues setmanes es va presentar al Congrés dels Diputats per al seu debat parlamentari.
El seu objectiu és el que avui ens uneix, és a dir, desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI erradicant les situacions de discriminació i, així, assegurar que en l’Estat espanyol es puga viure la diversitat afectiva, sexual i familiar amb plena llibertat.
Això és el que cridem des de Gandia perquè, malgrat els avanços aconseguits, la realitat que ens envolta justifica la necessitat d’una Llei estatal amb sancions administratives davant accions o omissions que no constituïsquen ilícit penal.
Com s’assenyala des de la Federació Estatal LGTB, la LGTBIfòbia és un problema social i humanitari de primer ordre que és necessari combatre. I si estem d’acord què l’Estat democràtic de Dret ha de combatre la discriminació i les conductes i idees que alimenten l’odi contra el col•lectiu LGTBI, cal dotar-nos de eïnes eficaces; i les ferramentes de l’Estat de Dret no han funcionat fins ara.
No oblidem que la LGTBIfòbia qüestiona drets fonamentals, com són el dret a la dignitat i a la integritat física i moral, entre d’altres.
En el Manifest publicat des de la Federació Estatal LGTB, es recorda que la igualtat i la llibertat de totes les persones, independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere, són drets fonamentals reconeguts per la Declaració Universal dels Drets Humans, la Carta Europea de Drets Humans i la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.
Malgrat això, la homosexualitat està penalitzada en 72 països amb sanció de tractament psiquiàtric forçat, presó, treballs forçats de per vida o la mort.
Volem fer-nos ressò de les demandes realitzades des de la Federació Estatal LGTB:

• Aprovació de la Llei per la igualtat de les persones LGTB i contra la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere, que està a la Mesa del Congrés.
• Posada en marxa d’un Pacte Social contra la discriminació per VIH i Sida.
• Compliment dels acords europeus en matèria d’asil i refugi per aquelles persones que ho demanden per ser perseguides dins el col•lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.
• Que l’Estat espanyol dedique fons a la Cooperació Internacional en defensa de les llibertats del col•lectiu LGTBI.

Des de Gandia, ens sumem a la campanya de Lambda i cridem que el món ha de ser un Espai Lliure de LGTBIfòbia; lliure d’odi, por i prejudicis on totes les persones tinguem un lloc segur per ser qui desitgem ser.
Com s’assenyala des de la Federació Estatal LGTB, per una societat plena, democrática i diversa, on capiem totes i tots.


Departament Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia
Fundación Daniela
Mujeres por la Dignidad
www.comunitatgay.com
 

                                   
Gandia
Anul·lació de convocatòria per a demà 11 de maig

Data: 10/05/2017

Exercici per a la selecció de 14 places d'agents de la Policia Local
L'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia presenta el "Tast i maridatge de vins 2017"

Data: 28/04/2017

Tindrà lloc tots els dijous de maig, a les 20 h, a Foment AIC, dins els actes del 43 Concurs Internacional Fideuà de Gandia i Gastronomia: 4 de maig, tast de Voravins-Bodegas Mustiguillo amb maridatge de Pastisseria Salva. 11 de maig, tast de Bodeg ...
Valencià per la igualtat: 10 recomanacions per a usar un llenguatge igualitari

Data: 18/04/2017

Des de l'Agència municipal AVIVA de Promoció del Valencià i del Departament d'Igualtat i Polítiques Inclusives, s'ha presentat la campanya, que té, com a objectiu, prendre consciència de les discriminacions que es produeixen en el llenguatge i modifi ...
Una vegada més, Gandia mostra el seu suport al Poble Sahrauí

Data: 07/04/2017

Al Ple de l'Ajuntament de Gandia es va llegir una Declaració Institucional, consensuada per tots els grups polítics amb representació municipal, sobre l'exigència al Regne del Marroc del respecte als drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occ ...
Nou producte cultural, gastronòmic i comercial per a dinamitzar Gandia els dissabtes: "Destapa't Tardeo"

Data: 05/04/2017

Els departaments de Cultura i Comerç, conjuntament amb l'Associació d'Hostalers de Centre Històric-Raval-Prado, creen una nova ruta els dissabtes que s'inicia a les 12 hores al Jardí de la Marquesa amb la "Dinaora" o vermut-concert en directe. "Combo ...
Gandia estarà connectada per primera vegada amb les illes Balears

Data: 30/03/2017

· Després de mesos de negociacions, el primer ferri Gandia-Eivissa partirà el pròxim 12 d'abril · Diana Morant: "No estem venent fum, anunciem realitats. La primera aposta seràn els ferris durant Setmana Santa però a aquestes dates li seguiran els f ...
Gandia torna a adherir-se a l'Hora del Planeta

Data: 24/03/2017

L'Ajuntament apagarà demà dissabte, de 20.30 a 21.30 h, la il¿luminació de l'edifici consistorial, la Casa de la Marquesa, l'Escola Pia i anima la ciutadania a sumar-s'hi des de casa. L'Hora del Planeta és una crida mundial impulsada per l'organitza ...
Es neteja l'última platja afectada pel temporal

Data: 22/03/2017

S'estan mostrant 1 - 8 de 3.687 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 461
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva