Visualització de contingut web Visualització de contingut web

Adaptació de "Labici" per a persones amb mobilitat reduïda

El projecte naix amb 4 bicicletes i s'anirà ampliant després d'un primer període de prova. Les bicicletes adaptades estan dissenyades i fabricades en una empresa de Gandia.

Data: 19/05/2011

El tinent d'alcalde de Trànsit i Mobilitat, Vicent Mascarell, ha presentat hui una novetat en el servei públic de bicicletes, conegut a Gandia com "Labici", que fa que la ciutat sigua pionera a Europa: l'adaptació del servei perquè puguen fer ús d'aquest persones amb mobilitat reduïda.
 
Segons ha explicat Mascarell, Gandia reforça d'aquesta manera "el seu compromís per la igualtat i l'adaptació màxima de les persones amb discapacitat", acostant la possibilitat de participar en un fenomen que a Gandia ha trencat totes les expectatives inicials, amb més de 4.000 abonats en tot just un mes.
 
Mascarell ha destacat la importància d'aquesta iniciativa per a la ciutat i l'aposta per la integració amb un sistema innovador. Segons ha explicat, Gandia aposta perquè "aquelles persones que per diferents motius tenen una discapacitat física, puguen gaudir de la bicicleta per desplaçar-se per la ciutat amb facilitat i de forma sana i saludable".
 
Per la seva banda, Felipe García, usuari amb mobilitat reduïda i encarregat del disseny i fabricació de les bicicletes adaptades per al servei, ha destacat que es tracta d'una iniciativa "innovadora i que demostra que Gandia és una ciutat molt accessible, idònia per introduir aquest tipus de bicicletes ".
 
García ha explicat també que han intentat fer la bicicleta el més lleugera possible, buscant més que l'estètica fos el més semblant possible a les de la resta de bicicletes que completen "labici". Segons ha conclòs García, està convençut de l'èxit de la proposta i assegura que des Amsterdam "ja ens ha arribat la demanda per que aquest tipus de bicicletes arribi a Holanda", sent així Gandia un referent i un model a seguir per a la resta de ciutats europees.