Suggeriments

INTRODUCCIÓ

A partir de les conclusions establertes en l'Agenda 21 del municipi, es fa necessari l'exercici d'activitats que promoguen el compromís i la participació ciutadana. En aquest sentit, la conscienciació i sensibilització escolar és sens dubte un dels objectius més importants. Conscienciar el xiquet, motivar-lo i finalment aconseguir la seua participació activa en la conservació i millora del seu entorn, són línies de treball essencials si volem aconseguir models eficaços de participació ciutadana. A més: treballant en l'entorn del col•legi contribuirem també a una millora en l'àmbit de la família, el barri i, finalment, de tot el municipi.

Tots aquestos objectius poden complir-se a través del desenvolupament de l'Agenda 21 escolar. Es tracta d'una ferramenta de Desenvolupament Sostenible, gràcies a la qual els xiquets poden treballar conjuntament en els problemes ambientals del col•legi o municipi, coneixent-los, valorant-los i, en definitiva, participant activament en la resolució dels mateixos. Aquestos programes s'integren amb facilitat dins del projecte curricular del centre, que pot veure's enriquit a més amb la cooperació de pares d'alumnes i altres col•lectius o entitats locals, així com mitjançant accions realitzades fora de l'entorn escolar.

El desenvolupament d'Agendes 21 Escolars permet, en definitiva, el desenvolupament d'una vertadera xarxa local de centres educatius sostenibles, integrada pels col·legis d'Ed. Primària i Secundària, coordinada per monitors i equip docent en cada un dels centres, i recolzada per l'Ajuntament de Gandia i altres institucions o col·lectius de tipus local.

 

Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva