Suggeriments

COM S’INTERPRETA UN JACIMENT?

El procés de reconstruir el passat interpretant les restes trobades als jaciments no es realitza únicament a partir dels treballs d'excavació.
Abans, cal localitzar el jaciment i açò s'aconsegueix estudiant les fonts documentals (textos antics, arxius, toponímia, tradició oral) o mitjançant la prospecció, que consisteix a explorar una àrea determinada per diferents mètodes: superficialment (és a dir, recorrent el terreny i arreplegant-ne el material arqueològic), per mitjà de la fotografia aèria, o amb mètodes més avançats com la prospecció geofísica, sísmica, elèctrica o magnètica.
Una vegada es té localitzat el jaciment, es procedeix a la seua excavació, amb l'objectiu de recuperar i documentar els vestigis de l'activitat humana en el passat.
En primer lloc, es divideix l'àrea a excavar en quadrats o en zones més menudes per a registrar la situació de cada objecte. Però és important ressaltar que el que no es documente convenientment no tindrà cap valor per a l'arqueòleg. Per això és de summa importància registrar, per a cada objecte, el lloc exacte de la seua ubicació, com va aparèixer, etc. Açò es fa mitjançant fitxes i diagrames esquemàtics. També és molt important la documentació gràfica, realitzada principalment a base de plànols i seccions, on es dibuixen les estructures i els objectes recuperats. Tot açò es complementa amb fotografies i vídeos.
Els resultats obtinguts s'integraran en un informe científic que es publicarà o s’exposarà en museus o col·leccions, perquè siguen coneguts per la resta de la comunitat científica i pel públic en general.
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva