Suggeriments

OFICINA DE PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ

 És el departament encarregat de promoure l'ús del valencià en l'àmbit municipal, tant a l'interior de l'Ajuntament com en tot el municipi.

  • T’informem sobre DRETS LINGÜÍSTICS, CANVI i traducció al valencià del NOM i/o cognoms, etc.:
 
DRETS LINGÜÍSTICS
D’acord amb la Constitució (article 3) i l’Estatut d’Autonomia (article 7), el valencià és llengua oficial. Per tant, podem emprar-lo sempre, en qualsevol situació i davant qualsevol persona, entitat o institució.
 
COM ET DIUEN?
Els valencians i les valencianes tenim dret a l'ús de la forma correcta normativament en valencià dels nostres noms i cognoms. A més, aquest dret no es limita a les comunitats autònomes que tenen el Valencià com a llengua oficial, sinó que s'aplica en tot l'Estat. 
Si vols posar-te el nom en valencià, corregir-te els cognoms o posar un nom valencià als teus fills, t'informem dels tràmits que has de seguir per a fer-ho, i et proposem una llista de noms de xiquet i de xiqueta.

En aquest full s'expliquen els diferents tràmits administratius que cal fer per a:

  • Substituir el nom per l'equivalent en valencià
  • Corregir la grafia incorrecta de noms i cognoms
  • Canviar-se el nom per un altre de diferent
  • Invertir l'orde dels cognoms
  • Altres traduccions i adaptacions de cognoms

T’assessorem en la revisió del text de retolacions, anuncis, impresos, o en qualsevol dubte lingüístic, etc.

 

Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva