Suggeriments

FIRA I FESTES 2016

 

INSCRIPCIÓ PER PARTICIPAR EN LES BANDES DEL TIO DE LA PORRA

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Gandia està preparant la Fira i Festes 2016.

Un dels elements singulars de les festes és el TIO DE LA PORRA.

Com és tradicional, les bandes del TIO DE LA PORRA estan formades per estudiants de Gandia. És per això que un any més es demana la seua participació per a la formació de les bandes.

Els requisits són:

  • Tindre entre 16 i 22 anys.
  • Ser estudiant en algun centre educatiu.
  • Estar empadronat a Gandia.

Si compleixes estos requisits ja pots inscriure't omplint el següent formulari. Si la inscripció és correcta, apareixerà un justificant amb el número d'inscripció que hi hauràs d'imprimir. En cas de que tingues cap problema pots dirigir-te a la Casa de la Cultura, passeig de les Germanies,13.

Procés de selecció:

  • El període d'inscripció serà del dijous 1 de setembre fins el dijous 9 de setembre a les 14.00 h.
  • Les persones interessades hauran d'omplir el formulari amb les dades que es demanen i imprimir el justificant.
  • Hi haurà 84 places, que s'assignaran per sorteig entre les persones inscrites, per formar quatre bandes del Tio de la Porra.
  • El dia 9 de setembre a kes 19.00h a la Casa de Cultura es procedirà al sorteig, el qual consistirà en l'extracció d'un número que estiga entre el nombre de formularis presentats. Una vegada conegut el número, les places s'assignaran als 84 formularis correlatius des del número extre inclòs.
  • Una vegada identificades les persones afortunades en el sorteig, es procedirà a comprovar que les persones escollides compleixen tots els criteris assenyalats. En cas contrari, anirà corrent la llista fins trobar les 84 places que complisquen els criteris sol·licitats.

 

EL TIO DE LA PORRA

 
El Tio de la Porra és un personatge típic de la ciutat de Gandia, el qual és el responsable d’anunciar cada any a tota la ciutat i, especialment, als escolars l’inici de les festes patronals. D’origen desconegut, hi ha notícies de la seua existència des de fa més de cent anys.
 
 
Aquest personatge gaudeix d’una estima popular ja que, any rere any, emociona la ciutadania pel simbolisme de la seua missió i l’interés que desperta en aquelles persones, cada vegada més nombroses, que, sense tindre tan arrelada la seua significació, acudeixen a veure com inicia el primer dia de les festes patronals. El segueixen des de la plaça Major en el seu camí per tot Gandia i van a veure com l’acaba a migdia a la mateixa plaça. A més a més hi ha l’interés col·lectiu i institucional de la ciutat de Gandia, atés que, en aquests moments, s’està duent a terme el procediment per declarar-lo Bé d’Interés Cultural Immaterial.
 
El Tio de la Porra és un patrimoni reconegut, tant a nivell institucional com a nivell popular, un patrimoni important de Gandia, un referent a l’hora d’identificar la ciutat quan és visitada i que la gent que hi vivim reconeixem igualment la seua importància identitària de la nostra tradició i ciutat.
 
La Cavalcada del Tio de la Porra, la qual es va iniciar el 2002 complementa la tradició amb la teatralització de la mateixa a partir d’un text extret d’una publicació del segle XIX.
 

 

 

 

    
 

 

  

 

 

 

 

Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva