Suggeriments

EL GRAU I EL PORT

 

 

El Grau (com es denominen, a la costa valenciana, els barris mariners) està situat a uns tres quilòmetres del centre de Gandia. En ell, destaca l’església de Sant Nicolau, un dels exemples més representatius de l'arquitectura religiosa del segle XX. La seua estructura és molt singular i cridanera. Inaugurada en 1962, és obra del madrileny Eduardo Torroja, marquès de Torroja, un dels estudiosos i introductors de l'arquitectura de formigó a Espanya.
 
Al costat de l'església, hi ha diversos carrers de vianants, com el carrer de la Verge, amb restaurants i terrasses a l'aire lliure on es pot degustar la gastronomia típica de la ciutat, com la famosa fideuà o la paella.
 
El port pesquer i comercial és, des de finals del segle XIX, un dels motors de l'economia gandiana. No cal perdre's l'arribada de les barques al capvespre i la descàrrega de les captures, així com la tradicional subhasta del peix a la llotja.   
 
Els magatzems del port tinglados (coberts) del port es van construir als anys 30 del segle XX. Formen un harmoniós conjunt de naus voltades, amb la Torre del Rellotge al centre.
 

L'escullera protegeix el port i el Club Nàutic dels temporals marítims. Imprescindible fer una passejada fins al final de l'escullera, on es troba el far, que ofereix una magnífica perspectiva de la costa i de les muntanyes que protegeixen tota la comarca de la Safor. Molts veïns i turistes acudeixen a l'escullera per a practicar-hi la pesca esportiva.

 

 

Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva