Suggeriments

 

CULTURA

 
Gandia té una vida cultural molt activa. Al llarg de tot l'any, tenen lloc nombrosos concerts, festivals, exposicions, conferències, debats, etc. La ciutat és hereva de la tradició cultural i literària del segle XV, el Segle d'Or valencià, ja que tres dels escriptors clàssics de la literatura en valencià van nàixer ací o van estar vinculats a la cort ducal de la ciutat: Ausiàs Marc, considerat el millor poeta europeu de l’Edat Mitjana; el novel·lista Joanot Martorell, autor del cèlebre Tirant lo Blanc, obra elogiada per Cervantes i Mario Vargas Llosa, entre d’altres; i Joan Roís de Corella, l'últim dels Clàssics que va utilitzar el valencià com a llengua literària en aquella època.
 

La Casa de Cultura Marquès de González de Quirós combina la diversió amb la cultura. Manté una programació estable d'exposicions i actes culturals, i dedica el seu ampli jardí a la música. Ací se celebren, a l'estiu, els Concerts a la Marquesa, les activitats de la Universitat d'Estiu de Gandia i el festival Polisònic.

 
El Teatre Serrano ofereix, a les seues modernes instal·lacions, una programació estable de teatre, música i cinema. El Teatre del Raval pertany a la companyia Pluja Teatre. Va ser un dels primers recintes a especialitzar-se en teatre infantil. També acull espectacles per a adults de companyies independents.
 
També hi ha diverses sales d'exposicions, com la Coll Alas, l’Espai d'Art i el Foto Espai Gandia, a més de les de la Casa de Cultura i el claustre del Convent de Sant Roc (Biblioteca municipal).
 
A l'estiu, hi ha un bibliobús itinerant que dóna servei de préstec, als turistes, a la platja.
 
La Universitat d'Estiu de Gandia, creada per l'Ajuntament i a la qual es va sumar, en 1983, la Universitat de València, ha atret a la ciutat nombrosos experts mundials en diverses disciplines i milers d'alumnes, pel seu caràcter monotemàtic, abordat des d'una visió pluridisciplinar. Hi destaquen les activitats obertes al públic en general: cinema, música, debats i excursions.
 
Per a conéixer l'agenda i les instal·lacions culturals, polse ací
 

 

Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva