Suggeriments

 

CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓSLa Casa-Palau dels Marquesos de González de Quirós fou construïda a les darreries del segle XIX, a iniciativa dels germans Juan Bautista i Luis Vallier Lapeyre, els quals decidiren construir la seua mansió familiar en un lloc que començava a ser neuràlgic en l’urbanisme de la ciutat, el passeig de les Germanies. Així, en juny de 1886, el setmanari gandià El Litoral ens conta que "adelantan con rapidez las obras del magnífico palacio que en la avenida ha poco designada con el nombre de las Germanías están construyendo los señores Vallier. Deseamos vivamente ver terminada esta obra que no sólo dará importancia a aquella majestuosa calle sino a toda la población".

Aquest edifici presentava una severa estructura defensiva palatina, amb planta baixa, pis noble i cambra, i es trobava flanquejat per dos cossos superiors semblants a les torrasses defensives.

En 1980, les propietàries, filles de Luis Vallier y García-Alesson, i de Carmen Trénor Palavicino, van donar l’edifici a la Caixa d’Estalvis de València per a la seua Obra Cultural. En 1997, se signà el conveni entre l’Ajuntament de Gandia i Bancaixa per a la utilització com a Casa de Cultura, la qual fou inaugurada el dia 19 de maig de 2000.

Amb la remodelació efectuada, la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós disposa actualment de diverses instal.lacions per a usos culturals:

 

 

- Saló d’Actes (1r pis:188 places)
- Sala A (2n pis:50 places)
 

 

Totes aquestes instal.lacions permeten realitzar un ampli espectre de manifestacions socioculturals, com poden ser conferències, exposicions, cursos, congressos, seminaris i audicions musicals. Així mateix, el jardí pot acollir, a l’aire lliure, concerts de música i espectacles teatrals.

 

 
   
 
 

 

 
CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS
Passeig de les Germanies, 13
46700 GANDIA
Telèfon: 96 295 95 35
Fax: 96 295 95 39
e-mail: cultura@gandia.org
 
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva