Suggeriments

CAMPANYES

Des de l’Oficina de Promoció del Valencià programem i realitzem activitats de sensibilització i promoció de l’ús del valencià, i de normalització lingüística.

 

CALENDARI 2009
Seguint el camí encetat fa quatre anys i amb la finalitat de promocionar l'Oficina Municipal de Promoció del Valencià, i de recordar i difondre els serveis que s'hi ofereixen, així com l'oferta de cursos de valencià a la ciutat, com també dades per als exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, s'ha editat, a principis d'any, el Calendari per a 2009, enguany amb fotografies antigues d'emplaçaments emblemàtics o significatius de la ciutat. Els ciutadans clients de l’Oficina de Promoció del Valencià poden rebre un exemplar fins a esgotar les existències.

 

CINEMA EN VALENCIÀ

Activitat realitzada des de l’any 2006, amb la novetat, en aquesta edició, de projecció d'una pel·lícula en versió original o doblada al valencià una vegada al mes, amb la finalitat que el projecte tinga continuïtat en el temps i permeta poder veure cinema d’estrena en valencià durant tot l’any i no només el temps que durava la Campanya en darreres edicions.
Aquest projecte creix i es consolida en tots els aspectes. Amb això, l’Ajuntament de Gandia i les universitats valencianes, com a organitzadors, així com les institucions col·laboradores (la Mancomunitat de Municipis de la Safor i el CEIC Alfons el Vell), intenten pal·liar l’absència d’oferta de cinema en valencià a les pantalles valencianes.
En conjunt es tracta de la continuació d’una oferta de cinema extensa i diversa, que inclourà pel·lícules d'estrena recent, pel·lícules en cartellera i clàssics que no s’hagen pogut veure mai ací en versió valenciana.

Les projeccions s'han realitzat a la Sala B del Teatre Serrano, en sessions de 19.30 i 22.30 h.

 

Campanya 2010

 

Del 21 de gener al 4 de març de 2010 en el Teatre Serrano a les 19.30 h i 22.00 h

 

Per a mes informació

ESTOVALLES PER ALS MENJADORS ESCOLARS 2009
S'han repartit estovalles per als menjadors de tots el col·legis que disposen d'aquest servei per a l'alumnat. Enguany hi ha tres models d'estovalles amb vocabulari d'oficis, escola i cuina. 

Oficis

Escola

Cuina

 

 

EL VALENCIÀ EN UN CLIC-2
Hem recopilat en un DVD tots els recursos lingüístics i material divers per a l'autoaprenentatge del valencià. Hi hem inclòs la Gramàtica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, un programa de fonètica fet per la Universitat d'Alacant i més programes molt interessants com el Jugallengua o el Pràctic, models d'exàmens de la Junta Qualificadora, exercicis, dictats, lectures, a banda d'un grapat d'enllaços d'internet, amb la voluntat de facilitar al ciutadà una informació sobre el valencià com més àmplia millor.
Passa per l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià i te'l donarem.

 

 

CARTELLS DE REBAIXES I ETIQUETES DE DESCOMPTES

 

Gandia és una ciutat eminentment comercial. Per això, aprofitant la temporada de rebaixes, s’han distribuït, gratuïtament, entre els comerços de la ciutat, cartells i etiquetes de rebaixes, amb un disseny modern i novedós, que han mostrat la nostra llengua als aparadors, com a imatge identificativa d’aquests.
Hi ha prevista una segona distribució durant les rebaixes d’hivern.
Enllaç Rebaixes

 

 

Campanyes anteriors:
  • CARTELLS DE PORC, CORDER I VEDELLA
  • CARTELLS DE FRUITES I VERDURES
  • CARTELLS DE PEIX I MARISC

 

LÈXIC DE LA INFORMÀTICA

Vocabulari del món de la informàtica i internet estructurat en tres columnes, consistent en 252 entrades en valencià, ordenades i numerades, amb les equivalències en anglés i en castellà. Inclou, a més de la categoria gramatical dels termes, un índex dels termes en anglés i un altre dels termes en castellà ordenats alfabèticament i acompanyats del número que remet a l'entrada en valencià.

 

CAMPANYA DE VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

El Voluntariat pel Valencià és un projecte de participació lingüística que té com a objectiu posar en contacte a valencianoparlants amb gent que vol aprendre la nostra llengua. El voluntariat consisteix a destinar una hora a la setmana a conversar amb persones que volen parlar en valencià.

 

DUBTES LINGÜÍSTICS
Es tracta d'un llibret que recull, de manera senzilla i didàctica, qüestions controvertides de la normativa. L'oferim a les persones que vénen a matricular-se de les proves de la Junta (del mitjà i superior) i als estudiants de valencià.

 

EL LÈXIC DE L'ECONOMIA
Les operacions econòmiques, tan presents en la nostra vida quotidiana, tenen una extensa terminologia. En aquest fullet podreu trobar les paraules més habituals en el context de diverses situacions.

 

EL LÈXIC DEL FUTBOL
Fullet de nou pàgines amb el vocabulari del futbol i les seues definicions. Inclou il·lustracions del terreny de joc, la porteria i l'equipatge.

 

 

 

QUADERN DE MÚSICA

Presenta els conceptes bàsics del llenguatge musical: el pentagrama, les notes, el semitò i les alteracions, les claus, el compàs, els signes de prolongació, els signes de repetició, els matisos, el temps. També inclou algunes lliçons bàsiques sobre la música vocal, la instrumental, els instruments de percussió, corda i vent, i un glossari de la terminologia musical elemental.

 

LA CIUTAT EN OBRES

Tríptic i cartell del mateix nom que inclouen una relació de paraules relacionades amb l'obra pública i carreteres, els edificis i parts de l'edificació, les estructures i els fonaments, l'execució de l'obra, els materials i mètodes d'unió, les eines, les instal·lacions, el territori i planejament de la ciutat.

 

CIRCULEM EN VALENCIÀ
Té la finalitat d'informar la gent que fa 18 anys d'un dret lingüístic: la possibilitat d'examinar-se del permís de circulació en valencià i, alhora, difondre el vocabulari del món de la circulació.
 

LA LLISTA DE LA COMPRA
L'objectiu d'aquesta campanya és difondre vocabulari en valencià de manera pràctica. Una de les activitats que hui fa qualsevol persona és fer la compra, així per a ajudar-los a elaborar la llista de la compra, hem fet uns quadernets o llibretetes de 50 fulls on apareixen els noms de diversos productes en valencià i així la gent només haurà de marcar què els fa falta amb una creu.

 

Les PRIMERES PARAULES en VALENCIÀ
Col·lecció de targetes amb un recull de paraules i expressions bàsiques en valencià traduïdes a nou diferents idiomes a fi que els immigrants puguen tindre unes referències elementals de la nostra llengua.

Es tracta d'un expositor de cartó destinat entre altres llocs de distribució a associacions d'estrangers, oficines d'informació local, hotels, etc. en què estaran a disposició del públic interessat les targetes en els idiomes:

 

VOCABULARI BÀSIC DE RESTAURANTS, BARS I CAFETERIES

Recull terminològic en què es presenta el vocabulari bàsic dels restaurants, bars i cafeteries en valencià.

 

EL LÈXIC DEL TEATRE
Full desplegable amb la terminologia bàsica de la sala, l'escenari i el personal del teatre.

 

 

Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva