agenda
novembre 2017
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
3031 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 123

 

Suggeriments

EXPOSICIÓ "Nosaltres les escriptores valencianes en el temps"

L'EXPOSICIÓ: "Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps" romandrà des del 16 al 31 d'octubre, al Claustre de la Biblioteca Central de Gandia

16/10/2017 - 31/10/2017

Es tracta d'una exposició itinerant comissariada per Manola Roig i Rosa Roig, i organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura amb la col•laboració de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Gandia, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats programades per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.
 
Aquesta exposició té com objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins l’actualitat han escrit en el nostre territori, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. A més, l’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.
 
Amb Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps intentem introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques i centres escolars i universitaris, alhora que intentem omplir el buit que ara mateix existeix a les històries de la literatura i als currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes.
 
L’exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes documentades fins ara. No excloguem cap, ni pel gènere ni per la llengua. A més, és la nostra intenció incorporar, en la mesura que siga possible, altres que s’han de recuperar de l’oblit en pròximes investigacions.

                                   
Abrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nuevaAbrir enlace en ventana nueva